Úvod » Vzduchovky a Vzduchové zbrane » Vzduchovky PCP » Vzduchovka SPA Artemis M16 kal.4,5mm


        

Vzduchovka SPA Artemis M16 kal.4,5mm

Nie je skladom

 

Vaša cena bez DPH : 331,67 EUR
Vaša cena s DPH (20 %):
398,00 EUR

Kompletné špecifikácie

Popis:i

SPA Artemis M16 kal.4,5mm

PCP vzduchovka SPA Artemis M16 pre športovú streľbu na terč poháňaná vzduchom dodávaným z vlastného zásobníka vzduchu tzv. kartuša - kontajner s kapacitou približne 210cc. Vďaka maximálnemu plniacemu tlaku až 250 BAR, puška dostahuje maximálneho povoleného výkonu až 16J. Presná výkonná streľba bez spätného rázu.

Princíp systému PCP: zbrane s týmto systémom pohonu sú vybavené kartušou - zásobníkom so vzduchom. Vzduchu je do kartuše dodaný špeciálnou PCP pumpou alebo prepúšťaním z väčšej tlakovej fľaše. Po stlačení spúšte bicí mechanizmus udrie do ventilu, ktorý prepustí dávku vzduchu do hlavne a ten následne vyženie strelivo z hlavne.

Súčasťou balenia je plniaci pin - QuickFill ventil, ktorý nemá závit na hadicu pumpy či tlakovú fľašu, preto je potrebné dokúpiť rýchlospojku.

Spracovanie vzduchovky SPA Artemis M16 je veľmi dobré, rovnako ako drážkovaná hlaven kalibru 4,5mm /.177 s dĺžkou 460 mm, čo vytvára pekný soustřel na terči. Vďaka svojmu výkonu a integrovanýmu regulátora tlaku je vhodná pre stabilnú streľbu na veľké vzdialenosti.

V základe jednoraná zbraň má možnosť vybrať jednoraný podávač a nahradiť ho zásobníkom v prípade kalibru 4,5 mm na 13ks streliva typu diabolo. Zásobník je súčasťou balenia a je možné ho tiež dokúpiť naviac.

Prebíjanie modelu SPA Artemis M16 sa vykonáva páčkou umiestnenou z pravej strany. Páčka prebíjanie je zároveň jazdcom - podávačom streliva, ktorý diabolku vkladá priamo do hlavne. Výstrel teda ide priamo z hlavne, nie zo zásobíku, vďaka tomu je streľba výrazne presnejšia.

Spúšťový mechanizmus systému SA je citlivý, odpor spúšte možné nastaviť skrutkou u spúšte. Vo spúšti je tiež integrovaná poistka proti náhodnému výstrelu. Ovláda sa zatlačením z pravej alebo ľavej strany.

Vzduchovka Artemis M16 nie je vybavená bežnými mieridlami. Namiesto toho je rám zbrane opatrený drážkami 11 mm pre montáž optiky - puškohľadu alebo kolimátora skrze redukciu.

Celý systém vzduchovky je zasadený do krásnej drevenej pažby z buka. Je príjemná, dobre lícuje, vhodná pre praváka aj ľaváka.

V sekcii doplnkového tovaru nižšie nájdete príslušenstvo pre streľbu a údržbu vzduchovky SPA Artemis M16.

 

Parametre

Systém pohonu

PCP

Kaliber

4,5 mm / .177

Typ streliva

olovené diabolo

Typ hlavne

drážkovaná

Režim strelby

semi

Blowback

nie

Typ spúšte

Single Action

Poistka proti výstrelu

áno

Montážna lišta

11 mm

Farba

čierna

Materiál pažby

drevo

Kapacita zásobníka [ks]

13

Úsťová rýchlosť [m/s]

240

Dlžka hlavne [mm]

460

Celková dlžka [mm]

965

Hmotnosť [g]

3000

 

 

Obsah balenia

  • Vzduchovka Artemis M16 4,5mm
  • Zásobník SPA M16
  • Quick Fill ventil SPA
  • Návod so záručným listom
  • Kartonová krabica

 

 

YmVmNmQ4Yj