Úvod » Puškohľady a Zameriavače » Puškohľady Valiant » Valiant Zephyr 5-20x50 SF SIR FBR


        

Valiant Zephyr 5-20x50 SF SIR FBR

Nie je skladom

 

Vaša cena bez DPH : 216,58 EUR
Vaša cena s DPH (20 %):
259,90 EUR

Kompletné špecifikácie

Popis tovaru c:

Valiant 5-20x50 SF SIR FBR

Popis

Valiant Zephyr 5-20x50 SF SIR FBR

Valiant Zephyr najvyšší rad profesionálnych puškohľadov Valiant s nastaviteľným priblížením, paralaxou v strede tela a podsvieteným skleneným krížom typu FBR vytvoreným na želanie samotných strelcov HFT.

Vďaka jednodielnej konštrukciu tela puškohľadu so základným tubusom s priemerom 30 mm a použití skleneného kríža, je veľmi odolný a vhodný aj na väčšie ráže s vyššou energiou strely.

Priblíženie puškohľadu je nastaviteľné v rozsahu od 5x do 20x. Preto dokáže vyhovieť požiadavkám streľby na veľké vzdialenosti.

Puškohľad Zephyr 5-20x50 je vybavený krížom typu FBR, ktorý sa odlišuje predĺžením v spodnej časti, ktorá končí až v samom spodnom poli puškohľadu. Vďaka tomuto predĺženiu je optika vynikajúca pre streľbu na väčšie vzdialenosti, strelec má k dispozícii väčší počet DOT bodov k nadsadeniu na cieľ. Strelci Field Target toto iste ocenia.

Pre zvýšenie svetelnosti a ostrosti obrazu puškohľadu majú šošovky modelu Zephyr zelenú úpravu tzv. coating, a ďalej sú chránené odnímateľnými krytkami Flip Open, aby sa obmedzilo ich znečistenia. V přídapě silného protisvetla môžete využiť dodávanú slnečnú clonu.

Komienky k regulácii zámerného kríža sú u rady puškohľadu Valiant Zephyr otvorené so systémom Fast Lock, vďaka čomu môžete nastavovanie vykonávať prakticky okamžite. Blokovací systém Fast Lock sa ovláda veľmi ľahko, komienok stačí potiahnuť nahor resp. do strany a môžete ihneď nastavovať pozíciu kríža. Po nastavení stačí komienok zatlačiť a pozícia sa zafixuje. Môžete využiť tiež možnosti nulovania komienka, teda nastaviť Vaše počiatočné hodnôty na 0. Klikanie je isté, pevné a znateľné. Jeden klik ovplyvňuje pozíciu kríža o 1/4 MOA na 100 yards.

Nastaviteľná paralaxa umiestnená na ľavej strane stredu puškohľadu Valiant Zephyr 5-20x50 Vám pomôže ovplyvniť ostrosť pozadia a kríža v závislosti od vzdialenosti na ktorú aktuálne mierite. Súčasťou balenia je tiež veľké koleso paralaxy pre jej ľahšie ovládanie. V prípade vady oka je možné obraz jednoducho doostriť pomocou regulácie na okuláru od -2 do +2 dioptrie.

Na ľavej strane puškohľadu je tiež regulácia podsvietenia. Modely Valiant Zephyr sú vybavené trojfarebným podsvietením, červeno, zeleno, modro. Batéria CR2032, ktorá podsvit napája nie je súčasťou balenia.

Keďže dopredu netušíme, na akú zbraň a montážnu lištu puškohľad použijete, nie sú súčasťou balenia montážne krúžky. Predpokladáme totiž, že puškohľady Zephyr nájdu svoje uplatnenie aj u ostrých zbraní, ktoré vyžadujú oceľové montáže.

Parametre

Nastaviteľné priblíženie áno
Podsvietenie áno
Farba podsvietenia červené
Typ podsvietenia center
Montáž bez montáže
Typ kríža FBR
Prevedenie kříža leptaný
Paralaxa áno
Rozsah parallaxy 10yds - nekonečno
Dioptrická korekcia áno
Priemer tela [mm] 30
Priemer objektívu [mm] 50
Celková dlžka [mm] 352
Hmotnosť [g] 742

 

Puškohľad je vybavený krížom typu FBR, ktorý je podobný so známym typom SCB. Tento nový typ FBR sa odlišuje predĺžením v spodnej časti, ktorá končí až v samom spodnom poli puškohľadu. Vďaka tomuto predĺženiu je optika vynikajúci pre streľbu na väčšie vzdialenosti, strelec má k dispozícii väčší počet DOT bodov k akékoľvek predávkovanie na cieľ. Strelci Field Target toto iste ocenia.

Ďalšími parametrami kríža sú :
umiestnenie v ohniskovej rovine ( pri zväčšení sa nemení )
kríž je vyleptaný v skle, čo zaručuje vynikajúcu odolnosť proti spätným rázom
centrálne podsvetlenie kríža zelená / červená s reguláciou intenzity 1-5

Na ľavej strane puškohľadu je umiestnená regulácia paralaxy a regulácia podsvietenia. Nastavenie paralaxy je v rozmedzí od 10yds až nekonečno.

Súčasťou balenia tohto modelu je aj väčšie koleso pre reguláciu paralaxy, ktoré sa jednoducho nasadí na ľavú stranu optiky.

Regulácia podsvietenia v oboch smeroch s intenzitou podsvietenia od 1 do 5 s možnosťou výberu zelenej či červenej farby.

Nastavenie puškohľadu je možné pomocou otvorených komínčekov s Lock systémom.

Komínky možné tiež veľmi jednoducho nulovať podľa potreby strelca, povolením istiaceho šróbu a vytiahnutím komínku.

V prípade vady oka je možné obraz jednoducho doostriť pomocou regulácie od -2 do +2 dioptrie.

Súčasťou puškohľadu je slnečná clona, ktorú možno nasadiť v prípade veľmi slnečného počasia, alebo pri streľbe na snehu.

Tubus je vyrobený z jedného dielu, plnený dusíkom a je vodeodolný.

Povlak šošoviek je plne zelený a šošovky sú na puškohľadu chránené odnímateľnými krytkami Flip Open.

Súčasťou balenia nie je dvojdielna montáž na lištu 11mm.

Puškohľady Valiant 5-20x50 SF SIR sú vďaka svojim parametrom, kvalitnému spracovaniu a použitie kvalitných šošoviek vhodné, pre použitie aj na puškách väčších kalibrov ( malokalibrovka, guľovnice ). Vynikajúci pomer cena - výkon - kvalita. Jedinečnosť nového typu kríža FBR s krásnym stredovým podsvietenia, bočné paralaxy a moderný dizajn to všetko robí z tohto puškohľadu vynikajúceho pomocníka pre milovníkov streľby na väčšie vzdialenosti.

 

 

Parametre:

Typ kríža

FBR

Parallaxa

10yds - nekonečno

Dioptrická korekcia

-2/+2

Podsvietenie

ano

Farba podsvietenia

červená / zelená

Zorné pole/100yds

22 - 5.5feet (4.2°-1.05°)

Korekcia

1/4MOA / 100yds

Max. korekcia

+/- 30MOA

Očný reliéf

4.33"-3.93" , 110mm-100mm

Typ podsvietenia

center

Intenzita podsvětlení

1-5

Montáž

11 mm

Váha

742g

rozmer A

352 mm

rozmer B

141 mm

rozmer C

58 mm

rozmer D

48 mm

rozmer E

113 mm

rozmer F

98 mm

rozmer G

44 mm

rozmer H

58 mm

rozmer I

30 mm

 

 

Obsah balenia:

 

  • Valiant 5-20x50 SF SIR FBR
  • slnečná clona
  • veľké koleso paralaxy
  • krytky objektívu a okuláru
  • imbus
  • handrička
  • handrička

NGE5YT