Úvod » Vzduchovky a Vzduchové zbrane » Vzduchové pištole » Pištole PCP » Vzduchová pištol SPA Artemis PP800 kal.5,5mm


        

Vzduchová pištol SPA Artemis PP800 kal.5,5mm

Nie je skladom

 

Vaša cena bez DPH : 153,33 EUR
Vaša cena s DPH (20 %):
184,00 EUR

Kompletné špecifikácie

Popis

Vzduchová pištoľ SPA Artemis PP800 kal.5,5mm

PCP pištoľ SPA Artemis PP800 pre športovú streľbu na terč poháňaná vzduchom dodávaným z vlastného zásobníka vzduchu tzv. kartuše - kontajneru s kapacitou približne 40cc. Vďaka maximálnemu plniacemu tlaku 200 BAR, pištol dosahuje maximálny povolený výkon až 15J. Presná výkonná streľba bez spätného rázu v plnom výkone asi 30 rán.

Princíp systému PCP: zbrane s týmto systémom pohonu sú vybavené kartušou - zásobníkom so vzduchom. Vzduch je do kartuše dodaný špeciálnou PCP pumpou alebo prepúšťaním z väčšej tlakovej fľaše. Po stlačení spúšte bicí mechanizmus udrie do ventilu, ktorý prepustí dávku vzduchu do hlavne a ten následne vyženie strelivo z hlavne.

Súčasťou balenia je plniaci pin - QuickFill ventil, ktorý nemá závit na hadicu pumpy či tlakovéj fľaše, preto je potrebné dokúpiť rýchlospojku.

Spracovanie vzduchovky SPA Artemis PP800 je veľmi dobré, rovnako ako drážkované hlavne kalibru 5,5mm /.22 o dĺžke 238 mm, čo vytvára pekný soustřel na terči. Vďaka svojmu výkonu je vhodná pre streľbu na veľké vzdialenosti.

V základe jednoraná zbraň má možnosť vybrať jednoraný podávač a nahradiť ho zásobníkom v prípade kalibru 5,5 mm na 7ks streliva typu diabolo. Zásobník je súčasťou balenia a je možné ho tiež dokúpiť naviac.

Prebíjanie modelu SPA Artemis PP800 sa vykonáva páčkou umiestnenou z ľavej strany preto, aby nebolo nutné pre praváka počas streľby prehmatávať kvôli prebíjaní. Páčka prebíjania je zároveň jazdcom - podávačom streliva, ktorý diabolku vkladá priamo do hlavne. Výstrel teda ide priamo z hlavne, nie zo zásobíku, vďaka tomu je streľba výrazne presnejšia. Streľba ľavou rukou je možná tiež, len trošku menej komfortná.

Spúšťový mechanizmus typu SA je citlivý, odpor spúšte možné nastaviť skrutkou u spúšte. Vo spúšti je tiež integrovaná poistka proti náhodnému výstrelu. Ovláda sa zatlačením z pravej alebo ľavej strany.

Veľká drevená rukoväť je primárne pre strelca s veľkou dlaňou, ale aj my s tomu bežnou to zvládneme, len rozhodne nepočítajte, že to zvládú deti. Ergonomicky je tvarovaná tak, aby bola vhodná pre pravákov aj ľavákov.

PCP vzduchová pištoľ SPA Artemis PP800 je vybavená bežnými mieridlami. Pevnou muškou a nastaviteľným hľadím stranovo aj výškovo. Počíta sa tu tiež s použitím optiky či kolimátora. Pre tento účel je pištoľ vybavená montážnou lištou 11mm.

Súčasťou balenia je aj kompenzátor hluku, vďaka ktorému je pištoľ tichá a nebudete tak streľbou nikoho rušiť.

Celková dĺžka vzduchovej PCP pištole Artemis PP800 je 380 mm a hmotnosť potom 1 000 g.

V sekcii doplnkového tovaru k vzduchovej pištoli SPA PP800 nájdete vhodné príslušenstvo pre streľbu a údržbu zbrane.

 

Parametre

Systém pohonu PCP
Kaliber 5,5 mm / .22
Typ streliva olovené diabolo
Typ hlavne drážkovaná
Režim strelby semi
Blowback nie
Typ spúšte Single Action
Poistka proti výstrelu áno
Montážna lišta 11 mm
Farba čierna
Materiál pažby drevo
Kapacita zásobníka [ks] 7
Úsťová rýchlosť [m/s] 180
Dlžka hlavne [mm] 238
Celková dlžka [mm] 380
Hmotnosť [g] 1000

Obsah balenia

  • SPA Artemis PP800 4,5mm
  • Zásobník SPA M
  • Quick-Feel ventil
  • Kompenzátor hluku
  • Sada náhradných O-krúžkov
  • Návod so záručným listom
  • Kartónová krabica
NzM1NDg1N